Élet-Stílus

NBA: 318 pont New Jersey-ben (videó)

A New Jersey Nets 2 óra 48 perces, kétszeri hosszabbításos csatában kapott ki a vendég Phoenixtől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Pályára lépett a tavalyi két finalista is a 36. játéknapon felemás eredménnyel.

A liga talán két legjobb irányítójának a párharcát Steve Nash nyerte, és csapata 157-161-re verte a New Jersey-t.

Az idény – és minden idők negyedik – leggólgazdagabb mérkőzésén a sorozatban nyolcadszor nyerő Sunsban a kanadai Steve Nash 42 ponttal karriercsúcsot döntött, míg a hazaiaknál Jason Kidd pályafutása 78. tripla-dupláját (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményét) mutatta be 38 ponttal, 14 lepattanóval és 14 gólpasszal. Ezzel beérte a legendás Wilt Chamberlaint az örökrangsor harmadik helyén.

A rendkívül kiélezett találkozón 34 alkalommal váltottak vezetést a csapatok, 21-szer volt döntetlen az állás. Másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt egy hárompontossal Nash kiharcolta a hosszabbítást, amelynek első felvonása végén Kidd biztosíthatta volna be a győzelmet a New Jersey-nek, de az irányító kísérlete nem volt jó. A második hosszabbításban aztán Nash alaposan felpörgött, kilenc pontot szerezve hozta a meccset a Sunsnak (videó).

A Phoenixben Nash mellett Shawn Marion 33, Raja Bell 24 és Amare Stoudemire 23 ponttal volt a legeredményesebb. A másik oldalon Vince Carter 31 egységig jutott, de a rendes játékidő vége előtt kipontozódott, és a hosszabbítást a kispadról kellett végignéznie.

A játéknap két másik találkozóján a tavalyi nagydöntő két szereplője, a Miami Heat és a Dallas Mavericks is pályára lépett. A címvédő hosszabbításban nyert Sacramentóban, a Dallas viszont hazai pályán szenvedett vereséget a Detroittól.

A Miami soraiban szokás szerint Dwayne Wade volt a legjobb: a tavalyi MVP a rendes játékidő vége előtt kihagyta a győzelmet jelentő hárompontost, de a hosszabbításban hét pontot termelt, és kulcsszerepe volt a 93-91-es győzelem kivívásában.

NBA, alapszakasz, 36. játéknap
New Jersey Nets-Phoenix Suns 157-161 – kétszeri hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Detroit Pistons 82-92
Sacramento Kings-Miami Heat 91-93 – h. u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik