Élet-Stílus

Klinsmann nem lesz amerikai kapitány

Megszakadtak a tárgyalások a német Jürgen Klinsmann és az amerikai labdarúgó-szövetség képviselői között. A hírek szerint a vb-bronzérmes Nationalelf trénere túl sokat pénzt és hatalmat akart.

„Töröltettem a nevemet a jelöltek listájáról. A megbeszélések részleteiről nem akarok beszélni, de sok sikert kívánok a következő szakvezetőnek” – jelentette ki a Kaliforniában élő 42 éves tréner, miután befejezte tárgyalásait Sunil Gulatival, az amerikai szövetség (USSF) elnökével.

Nem csak a pénzkérdés

Korábbi sajtóértesülések szerint a német nemzeti együttest nyáron világbajnoki bronzéremre vezető Klinsmann anyagi kérdésekben nem tudott megállapodni az USSF-fel: egy évre állítólag 2,5 millió eurónak megfelelő fizetést kért, amit az amerikaiak túl soknak tartottak. A bérezés mellett Jürgen Klinsmann, akárcsak a német szövetséggel kötött megállapodásnál, teljesen szabad kezet akart.

A kiszivárgott hírek szerint a francia Gérard Houllier, az argentin José Pekerman és a svéd Sven-Göran Eriksson lehet Bruce Arena utódja, akinek a csalódást okozó vb-szereplés után köszönték meg a munkáját. Az amerikai szakember hét évig irányította hazája válogatottját.

Ideiglenes kapitány

Az amerikai szövetség ideiglenesen, 2007 tavaszáig Bob Bradleyt bízta meg a nemzeti együttes irányításával. A 48 éves szakember 1998-ban bajnokságot nyert a Chicago csapatával, 2003-tól 2005-ig a New York MetroStars szakmai munkáját irányította.

Gulati elmondta, nagyon sajnálja, hogy nem sikerült megállapodni Klismann-nal. “Később még elképzelhető, hogy együtt fogunk dolgozni, Jürgen elutasító válasza után még hosszú ideig beszélgettünk, és úgy váltunk el, hogy a búcsú nem végleges, egyikünk sem zárkózik el a későbbi közös munkától.”

Gulati hozzátette: két nagy hírű kapitányjelölttel folytatja a tárgyalásokat, de mindkettejüknek élő szerződésük van az év végéig, ezért kellett ideiglenes kapitányt kinevezni. Ha azonban Bradleyvel elégedettek lesznek, elképzelhető, hogy tavasszal neki ajánl a szövetség hosszú távú szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik