Élet-Stílus

Újabb magyar siker a kézilabda Eb-n

Második csoportmérkőzését is biztosan nyerte a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon, s ezzel már biztosan bejutott a középdöntőbe. Németh András együttese nyolc góllal győzött Macedónia legjobbjai ellen.

Pontatlan játékkal kezdte a mérkőzést a magyar együttes, amelyből Németh András a csütörtökön remeklő Kovacsicz Mónikát és Borbély Zsanettet hagyta ki. A sok hiba miatt egészen az ötödik percig futottak a magyarok a szintén feltűnően bizonytalan támadójátékot produkáló ellenfél után, amikor is Szamoránsky ziccere után átvették a vezetést. Az összecsapás képe ezt követően sem változott, rengeteg hiba és sok kihagyott helyzet volt a jellemző, így a játékrész derekán is fej-fej mellett haladt a két gárda. Az előny aztán a 20. percben nőtt kétgólosra, majd négy perccel később – egy jól kihasznált emberelőnynek köszönhetően – már négy találatnyira.

Az első félidő hajrája egyértelműen Tóth Tímeáéké volt, hátul jól zárt az együttes, s ha nem egy blokkoló kéz, akkor Pálinger hárította az ellenfél lövéseit. Elöl pedig főleg Tóth és Szamoránsky révén sorra születtek a magyar gólok, így a szünetre megnyugtató, hatgólos előnnyel vonulhatott a csapat.

A második félidőt Görbicz, Tóth és Szamoránsky nélkül kezdte a válogatott, ennek ellenére a macedónok nem tudtak faragni hátrányukból, még kettős emberelőnyben sem, sőt a 36. percben már 28-20-at mutatott az eredményjelző. A biztos vezetés kicsit könnyelművé tette Németh András tanítványait, legalább is az ellenfél kapujánál, a jó védő munkának köszönhetően ugyanis a szinte csak Naukovic révén eredményes ellenfél nem tudott közelebb kerülni.

Az utolsó negyedórában már mindenki szóhoz jutott a magyar gárdában, a csarnokban lelkesen szurkoló mintegy 20-25 piros-fehér-zöld drukker pedig minden jó megmozdulást üdvrivalgással fogadott. A második félidőben már izgalommentes csatát végül nyolc góllal, 30-22-re nyerték Görbiczék, akik nyugodtan készülhetnek a vasárnapi, szerbek elleni csoportzáróra.

Németh András: “Fontos volt, hogy nyerjük ezt a mérkőzést, mert akkor már készülhetünk a jövő heti középdöntőre. Helyenként jól játszottunk, de megint voltak megingásaink. A kezdeti nehézségeken túltettük magunkat, és azt követően már nem volt gond.”

A csoport (Skövde), 2. forduló
Magyarország-Macedónia 30-22 (16-10)
Gól:
Görbicz 7/5, Tóth 5, Szamoránsky 4, Kirsner 4, Mehlmann 3, Ferling 2, Balogh 2, Borbás 2, Vérten 1, illetve Naukovic 11/3, Radulovic 3, Boeva 2/1, Portjanko 2, Pecevska 2, Mladenovska 1, Gjorgjievska 1
Büntetők: 6/5, illetve 7/4
Kiállítás: 12, illetve 8 perc

Ausztria-Szerbia 32-27 (17-10)

A csoport állása
1. Magyarország 4 pont
2. Macedónia 2 (47-53)
3. Ausztria 2 (55-69)
4. Szerbia 0

A vasárnapi záró fordulóban: Ausztria-Macedónia 15 ó Magyarország-Szerbia 17:15 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik