Élet-Stílus

Hó nélkül depresszióval küzdenek az oroszok

Nem volt ilyen enyhe december Oroszországban 130 éve, csütörtökön decemberi melegrekordot mértek az ország történetében, és a napok óta 6-8 Celsius-fok körül alakuló hőmérséklet 8-10 fokkal van az ilyenkor normális felett.

Az enyhe időre jellemző, hogy december 1-jén az átlaghőmérséklet alig 2-3 fokkal volt kevesebb a július 1-jén mértnél igaz, akkor váratlan hideghullám öntötte el az országot. A Fekete-tengertől északra fekvő Krasznodar parkjaiban gyermekláncfű és gomba nő, a moszkvai állatkertben a medvék képtelenek téli álomba merülni, míg a mandarinkacsáknál idő előtt beköszöntött a párzási időszak.

Az orosz sajtó ugyanakkor azért is aggódik, mert a szokatlan enyhe idő mellett már hat hete nem süt a nap, és ez teljesen depresszióssá teszi Oroszország középső részének lakóit, akik már november eleje óta várják a havat. Az oroszországi meteorológiai központ vezetője mindazonáltal azzal biztat, hogy december közepére az időjárás visszatér a megszokott kerékvágásba, és megjelenik a tájtól elválaszthatatlan hó is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik