Élet-Stílus

Hatalmas pofonba szaladt bele a Thrashers (videó)

Kiütéses, nyolcgólos győzelmet aratott a Tampa Bay Lightning együttese az Atlanta Thrashers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Ismét vereséget szenvedett a Buffalo, és a Pittsburgh újból kikapott a Rangers-től.

A Tampa együttese csütörtöki találkozó előtt négy mérkőzést elveszített, de Vincent Lecavalierék mindenképpen nyerni akartak a liga legponterősebb játékosával felálló Atlanta ellen. Marian Hossa azonban teljesen hatástalan maradt, és a csapata kiütéses, 8-0-s vereséget szenvedett.

Lecavalier egy mesterhármassal és két assziszttal segítette a Lightningot, amely 10 ponttal van lemaradva a Délkeleti csoportban a Thrashers mögött. “Meg akartuk nyerni a meccset, de azt nem hittük volna, hogy ez lesz a vége.” – mondta a Tampa trénere, John Tortorella a találkozót követően. Pályafutása negyedik mesterhármasát lőtte Lecavalier, aki sorozatban ötödik mérkőzésen vette be az ellenfél kapuját. “Olyan volt, mintha minden lövésem bement volna.” – nyilatkozta a meccs hőse.

Az Atlanta trénere érthetően csalódottan nyilatkozott, a csapatának nagyon nem megy a csoportriválissal szemben. A két csapat már öt alkalommal összefutott az idei alapszakaszban, de a Thrashers eddig csak egyetlen egyszer nyert. “Mintha nem is lettünk volna a pályán. Ők játszottak, mi meg csak néztük őket, így nem lehet nyerni.” – elemezte a mérkőzést Bob Hartley.

A New York Rangers-nek gyakrabban kellene játszania a Pittsburgh-el, hiszen az előző, november 25-ei összecsapásuk egyetlen meccset sem nyertek. Péntekre virradóra aztán ismét a Penguins volt az ellenfél, és a rossz sorozatot megszakítva ismét legyőzték Malkinékat.

A vendég Pingvinek kezdtek jobban, és Nils Ekman büntetőjével, illetve Sidney Crosby emberelőnyös találatával kétgólos előnnyel vághattak neki a záróharmadnak. A New York azonban visszakapaszkodott: előbb Blair Betts révén szépített, majd Shanahan góljával kiharcolta a hosszabbítást. A szétlövésben a Rangers portása Henrik Lundqvist remekelt, Shanahan viszont túljárt Marc-Andre Fleury eszén, és hozta a két pontot a csapatának.

NHL, alapszakasz, 64. játéknap
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 3-2 *
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 3-1
Tampa Bay Lightning-Atlanta Thrashers 8-0
Florida Panthers-Buffalo Sabres 3-1
New York Islanders-Montreal Canadiens 2-4
Detroit Red Wings-St. Louis Blues 4-3 – hosszabbítás után
Minnesota Wild-Calgary Flames 3-2 *
Chicago Blackhawks-Phoenix Coyotes 1-2 *
San Jose Sharks-Colorado Avalanche 2-5
Los Angeles Kings-Nashville Predators 1-4
* szétlövéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik