Élet-Stílus

Női kézilabda Eb: sima győzelem a nyitányon

Az osztrák csapat elleni kiütéses, 42-23-as győzelemmel rajtolt a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon.


Görbicz gyors gólja után Logvin két büntetőt is hibázott, Pálinger három lövést fogott, így kis lépéselőnybe kerültek a magyarok (3-1). Az Európa-bajnoki újonc Szamoránsky előbb kihagyott egy ziccert, majd a lecsorgó labdát összeszedve betalált (6-3). Mehlmann, majd Vérten kiállításánál felzárkóztak az osztrákok, akik 13 perc alatt öt büntetőt lőhettek – igaz, ebből hármat ki is hagytak. Mindkét oldalon sok volt a hiba, ám a hullámvölgyből előbb jött ki Németh András alakulata (8-5).

A rivális nem igazán tudta megtalálni a magyar védőfal felbontásának módját – szinte csak a jobb oldal volt eredményes -, ezért 10-8-nál, a 23. percben Herbert Müller szövetségi kaptány időt kért. A pihenő inkább a magyaroknak tett jót, mert szép átlövésgólokkal ismét elhúztak, főleg Mehlmann sziporkázott. A szünetben három góllal vezettünk.


A második félidő elején felváltva estek a találatok, majd a magyarok iramváltását nem bírták követni az osztrákok (21-15). Az ellenfélnek nem voltak minőségi cseréi, így amikor ők kerültek be, akkor nem tudták tartani a lépést. 26-17-nél, a 43. percben jött az újabb időkérés. Pálingert Herr váltotta a kapuban, és más posztokon is cserélt a kapitány.


Ez nem látszódott meg a játékon, a 46. percben már kétszámjegyű lett a különbség (29-19). Még emberhátrányban sem álltak le a magyarok, és javarészt Kovacsicz révén, indulásokból tetszés szerint érték el góljaikat. Az ideges első félidő után már jól játszott Németh András együttese, és teljesen megérdemelten diadalmaskodott. A magyar válogatott pénteken, este negyed kilenckor a szerbek elleni sikerrel hangoló macedónokkal mérkőzik.

Női kézilabda Európa-bajnokság

A-csoport (Skövde), 1. forduló:
Magyarország-Ausztria 42-23 (15-12)
Gól:
Kovacsicz 9, Mehlmann 9/5, Kirsner 6, Ferling, Szamoránsky, Szűcs 3-3, Hornyák, Görbicz, Siti, Tóth 2-2, Vérten 1, ill. Rotis Nagy 7, Engel 5/2, Teodorovic 4/2, Logvin, Spiridon 2-2, Budecevic, Flandorfer, Ofenböck 1-1
Hétméteresek: 6/5, ill. 7/4
Kiállítások: 10, illetve 6 perc

A csoport első mérkőzésén:
Macedónia-Szerbia 25-23 (14-11)


További eredmények

B-csoport:
Norvégia-Szlovénia 43-20
Németország-Lengyelország 30-20

C-csoport:
Svédország-Ukrajna 22-18
Oroszország-Horvátország 27-22

D-csoport:

Franciaország-Dánia 24-20
Spanyolország-Hollandia 26-16

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik