Élet-Stílus

Másodfokon is az FTC nyert az MLSZ ellen

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntést a Ferencváros kontra Magyar Labdarúgó-szövetség ügyben, amely szerint az MLSZ szabályt sértett a licenceljárás során.




Másodfokon is az FTC nyert az MLSZ ellen 1
sport.lap.hu

Másodfokon is az FTC nyert az MLSZ ellen 1
Másodfokon is az FTC nyert az MLSZ ellen 3



Kisteleki István, az MLSZ elnöke az MTI-nek azt mondta, csak az írásos ítélet ismeretében nyilatkozik, míg az FTC hivatalos honlapja arról számol be, hogy a klub a további jogi lépésekről napokon belül dönt.


A csapatkapitány elégedett

A Ferencváros jelenleg az első helyen áll az NB II Keleti csoportjában. A csapat ősszel valamennyi hazai mérkőzését megnyerte, összesen 11 siker mellett négyszer osztozott meg a pontokon. Ezzel együtt csak két ponttal előzi meg a második Nyíregyházát.


„Megkönnyebbültem a hír hallatán, örülök, hogy immár jogerősen is bebizonyosodott, hogy a klubomnak van igaza. Hogy mi következik ezután, azt még nem tudom. A mai ítélet ugyanakkor sokak szemét felnyithatja, hogy az MLSZ-ben mit művelnek, műveltek a Ferencvárossal. A Fővárosi Ítélőtábla határozata a játékosoknak pluszmotivációt adhat, a célunk a bajnoki cím” – nyilatkozta a FigyelőNetnek a döntést követően Lipcsei Péter csapatkapitány.


FTC kontra MLSZ: egy kényes ügy krónikája


A Fővárosi Bíróság szeptember 5-én első fokon megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencvárossal kapcsolatban. Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta az indulási jogot.

Ezt követően az MLSZ vezetősége feloszlatta a licencadó bizottságot, egyben hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet. A bíróság ezt, a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatának megsemmisítését emelte jogerőre csütörtök délelőtt. A Fővárosi Bíróság a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében a Ferencváros rendelkezik a licencjoggal.

A másodosztályba kényszerült Ferencváros ellen az MLSZ fegyelmi eljárást indított, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) tiltó szabálya ellenére polgári bírósághoz fordult, s a fegyelmi bizottság 25 millió forintos büntetésről döntött. Az fb azonban november 30-án megszüntette ezt a határozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik