Élet-Stílus

Räikkönen jobban keres, mint Schumi

Mindenki azt várja Kimi Räikkönentől, hogy átvegye a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher helyét a Ferrarinál. Ha eredményekben nem is biztos, anyagilag túlléphet a németen.

Az idei évben Michael Schumacher volt a második legjobban kereső sportoló a világon. Amíg a golfozó Tiger Woods 120 millió dollárt (22,9 milliárd forintot) kapart össze, addig a német kénytelen volt beérni 62,4 (12 milliárd forint) millió dollárral.

Ezzel a pénzzel azonban bőven a legmagasabb bevételhez jutott a Forma–1-es pilóták között, hiszen a második legjobban kereső vagyona évi 20,4 millió dollárral gazdagodott, aki történetesen az öccse, Ralf volt.

A jövőre visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyét Kimi Raikkönen veszi át, aki idén még 14,4 millióból költekezhetett. Ám 2007-ben már a Ferrari főszponzora, a Phillip Morris utalja a lóvét a finnek, aki 51 milliót (9,7 milliárd forint) kap majd.

A látszat itt egy kicsit csalóka, mert Schumacher bevételében 17 millió a személyes szponzoroktól érkezett, míg Raikkönennek ez csak a fizetése. Ehhez még simán összejön évi 10 millió a személyes támogatóktól. Így Kimi Raikkönen lehet a legtöbbet kereső F1-es sztár.

Ez pedig igazán kiemelkedő, ha figyelembe vesszük, hogy igazából még „semmit” nem nyert a McLarentől távozó pilóta, míg a helyére került Fernando Alonso, aki immár kétszeres világbajnok, csak 35,5 milliót (6,8 milliárd forint) kasszíroz a wokingiaktól. A spanyol a Renault-nál idén még csak 7,2 millió dollárt kapott.

Räikkönenhez képest jövőbeli csapattársa, Felipe Massa „csak” szegény gyerek, az évi 10 milliós apanázzsal. Azért őt sem kell sajnálni, hiszen a családja eleve milliomos. A jövő reménységeinek is lesz mit a tejbe aprítani, Robert Kubica, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen keresete is eléri majd a 2,8 millió dollárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik