Élet-Stílus

Novemberi rekordforgalom a SkyEurope-nál

A Budapestről közlekedő diszkont légitársaságok közül a SkyEurope szállította a legtöbb utast 2006 első háromnegyedévében - közölte a KSH gyorstájékoztatója alapján a légitársaság.

A Ferihegyi Repülőtéren összesen 30 légitársaság üzemel, melyből 10 low-cost, alacsony költségű, diszkont társaság. Közülük 2006 első háromnegyedévében a legnagyobb hazai és vezető közép-kelet európai diszkont légitársaság a SkyEurope szállította a legtöbb utast és ezzel a tavalyi 3. helyéről a dobogó legfelső fokára került.

A SkyEurope utasainak száma novemberben 176 ezer fölé nőtt, 46 százalékkal haladta meg a tavaly azonos időszakit. A SkyEurope utasforgalma az elmúlt 12 hónapban 22 százalékkal növekedett Budapestről az előző év hasonló időszakához képest.

Ezzel a SkyEurope a tavalyi győztes Easyjet teljesítményét is felülmúlta, amely idén a második helyre csúszott vissza. A teljes légitársasági rangsorban a SkyEurope a harmadik helyen végzett a Malév és a Lufthansa mögött. A légitársaság úgy tudott két helyet javítani, hogy a két legtöbb induló és érkező utast adó országba, Németországba és Angliába nem is üzemel.

A SkyEurope adati szerint a Budapestről induló járatai esetében az elmúlt 11 hónapot tekintve a legnépszerűbb célállomások Barcelona, Athén és Párizs voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik