Élet-Stílus

NBA: lefékezték a Dallast

Hétfőre virradóra a Detroit és az Orlando botlott, a legutóbbi játéknapon pedig a Dallas búcsúzott el hosszú, 12 mérkőzést felölelő győzelmi sorozatától a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA).

A játéknap előtt 7/9-es mutatóval bíró Washington egy sima mérkőzésen vetett véget a Dallas győzelmi sorozatának. A hazai pályán fellépő fővárosiak három negyed alatt 22 pontos előnyt szorgoskodtak össze, a Mavericks ugyan kapaszkodott az utolsó felvonában, fel is jött hét pontra, ennél közelebb azonban nem tudott a riválishoz férkőzni. “Remek érzés egy ilyen győzelem. Ma megmutattuk, mire vagyunk képesek, ha keményen játszunk” – nyilatkozta Gilbert Arenas, aki csapata, sőt a mezőny legjobbja volt a maga 38 pontjával. Nem mellékesen: a Washington kezdőcsapatának valamennyi tagja kétszámjegyű pontot szerzett, átellenben pedig elsősorban Dirk Nowitzki (27 pont, 9 lepattanó) dicsérhető.

A Mavericksével ellentétben a Chicago csillaga felfelé ível: a “bikák” zsinórban ötödik győzelmüket aratták, legutóbb a 20 egységet termelő Andres Nocioni vezetésével a vendég Bostont fektették két vállra. A Los Angeles Lakers három egymás utáni sikernél tart, keddre virradóra úgy verte el az Indianát, hogy Kobe Bryant sérülés miatt nem tudta végigjátszani a mérkőzést. A kaliforniaiak vezére, aki még így is 21 pontot jegyzett, a harmadik negyed elején kapott a bokájához, később már nem is tért vissza a pályára, az ápolás után a kispadról követte nyomon az eseményeket. Bár nem tűnik túl komolynak a sérülése, kérdéses, hogy szerda éjszaka, a New Orleans ellen tudja-e majd vállalni a játékot.

NBA, alapszakasz, 33. játéknap:
Washington Wizards-Dallas Mavericks 106-97
New York Knicks-Memphis Grizzlies 98-90
San Antonio Spurs-Golden State Warriors 129-89
Chicago Bulls-Boston Celtics 100-82
Utah Jazz-Milwaukee Bucks 101-88
Sacramento Kings-Orlando Magic 89-92
Los Angeles Lakers-Indiana Pacers 101-87

Ajánlott videó

Olvasói sztorik