Élet-Stílus

Leforgatták a Nap utcai fiúkat

admin
admin

2006. 12. 05. 12:44

Befejeződött a Nap utcai fiúk forgatása, és elkezdődtek az utómunkálatok, amelyek várhatóan április végéig tartanak – mondta Szomjas György, a film rendezője kedden az MTI-nek. Az alkotást várhatóan a jövő év őszén mutatják be.

A rendező két évvel ezelőtt az általa írt novellával megkereste Kertész Ákost, kérve, hogy működjön közre a forgatókönyv megírásában. A történetből született Kertész Ákos azonos című regénye, amely az 1956-os forradalom 50. évfordulójára jelent meg. Időközben Heller Gábor is bekapcsolódott a munkába, így a stáb háromtagúra duzzadt. A film forgatása zökkenőmentesen zajlott, a utolsó jelenetet december elsején vették fel.

A Nap utcai fiúk külvárosi, munkások lakta környezetben élő, szabadidejüket focizással töltő tizenéves fiatalokról szól, akiket a pályán ér az október 23-ai diáktüntetés híre. A főszerepeket Czeczó Sándor, Bárnai Péter és Gáspár Kata játssza, a kamerák mögött Grunwalsky Ferenc áll.

Szomjas György 16 éves kora óta, ötven éve készült a film megírására. Véleménye szerint az 1956-os forradalom a tizenéveseknek egészen mást jelentett, mint az akkori egyetemistáknak. A rendező korábbi közlése szerint a film anyagi okok miatt nem készült el a forradalom ötvenedik évfordulójára. A mozit nagy részben a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.