Élet-Stílus

Fogadási botrány Olaszországban

A bundaügy lezárultával most fogadási botrány ütötte fel a fejét az olasz labdarúgásban, a hírek szerint 21 labdarúgó is „sáros".


Az udinei ügyészség szerint 21 focista érintett abban a fogadási botrányban, amelyben az előző idény négy élvonalbeli meccsének manipulálására derült fény.


A vétkesek közül a legismertebb a világbajnok olasz válogatott és az Udinese csatára, Vincenzo Iaquinta, valamint az AC Milanban szereplő cseh Marek Jankulovski és Zeljko Kalac. A gyanúsítottak 146 ezer euróig (38 millió forint) terjedő összegekkel kötöttek törvényellenes fogadásokat a meccsekre.


Lorenzo Del Giudice ügyész kedden bejelentette, hogy a 21 érintett összesen 10,5 millió eurót tett fel 1998 és 2005 között. A labdarúgók számára ugyan csak tavaly novemberben tiltották be a fogadásokat Olaszországban, ám a vádirat szerint azokat illegális bukmékereken keresztül bonyolították le.


Egyébként a bundagyanús mérkőzések mindegyike döntetlennel végződött, az ügybe keveredett játékosokra akár egyéves eltiltás is várhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik