Élet-Stílus

NFL: egy playoff résztvevő már biztos

A Chicago Bears együttese az a 13. játéknapon hazai pályán verte a Minnesota együttesét, és ezzel már előre bebiztosította a helyét a playoffban. Az Indianapolis-nak erre még várnia kell, miután elszenvedte szezonbeli második vereségét. A Giants viszont lassan lemondhat a Super Bowl-ról szövögetett álmairól.

A forduló rangadóját New Yorkban játszották, ahol a hazai csapatnak nyernie kellett volna ahhoz, hogy reális esélye maradjon a playoffba jutáshoz. Eli Manningék részben maguknak köszönhetik, hogy nem tudták hazai közönség előtt legyűrni a Dallas Cowboy együttesét, amely végül egy az utolsó másodpercben szerzett mezőnygóllal döntötte el a találkozót.

Parázs végjáték

A mérkőzés előtt rendkívülien magabiztosan nyilatkozó Jeremy Shockey révén a Giants szerzett vezetést, de a Cowboys fordulásból egyenlített Marion Barber révén. A továbbiakban lassan csordogált a találkozó, csak mezőnygólból voltak eredményesek a felek. A New York közelebb állt egy hétpontos játékhoz, de mivel a rengeteg szabálytalankodtak, nem tudtak élni a lehetőségeikkel.

A negyedik játékrészre utolsó perceire aztán igencsak felpörögtek az események: második touchdownját szerezte három perccel a találkozó vége előtt a hazai közönség nagy bánatára a dallasi Barber. Eldőlni látszott a mérkőzés, ám Eli Manning és Plaxico Burgess másképp gondolta, és az utóbbi az irányító passzából kiegyenlített. Hatalmas ünneplés kezdődött New York-ban, és már mindenki készült a hosszabbításra, de a Dallas a szezon közben kezdővé avanzsált Tony Romo precíz passzaival villámgyorsan felhozta a labdát, és 46 yardról az Martin Gramatica egy másodperccel a lefújás előtt mezőnygólt szerzett. Az argentin rúgójátékos múlt héten érkezett a csapathoz a gyengélkedő sztár, Mike Vanderjagt helyére, és már az első meccsén bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Másodszor botlott a Colts

A Chicago Bears a Minnesotához látogatott vasárnap, és az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtó irányítója, Rex Grossman ismét nem játszott meggyőzően. A csapat védelme azonban olyan bivalyerős, hogy a csapat behúzta idei tizedik győzelmét, és már három fordulóval az alapszakasz vége előtt megnyerte az NFC északi csoportját.

Az Indianapolis-nak is meg lett volna arra a lehetősége, hogy behozhatatlan előnyt szerezzen az AFC déli csoportjában, de meglepetésre idegenben kikapott az egyik közvetlen rivális, a Tennessee Titans együttesétől. Mindez persze csak játék a számokkal, hiszen nem valószínű, hogy a Colts ekkora előnyt még elszórakozna a hátralévő meccsein.

NFL, alapszakasz, 13. játéknap
St Louis Rams-Arizona Cardinals 20-34
Washington Redskins-Atlanta Falcons 14-24
New England Patriots-Detroit Lions 28:21
Tennessee Titans-Indianapolis Colts 20-17
Cleveland Browns-Kansas City Chiefs 31-28 – h.u.
Chicago Bears-Minnesota Vikings 23-13
Green Bay Packers-New York Jets 10-38
Buffalo Bills-San Diego Chargers 21-24
New Orleans Saints-San Francisco 49ers 34-10
Miami Dolphins-Jacksonville Jaguars 10-24
Oakland Raiders-Houston Texans 14-23
New York Giants-Dallas Cowboys 20-23
Pittsburgh Steelers Tampa Bay Buccaneers 20-3
Denver Broncos-Seattle Seahawks 20-23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik