Élet-Stílus

Nem lesz PlayStation 4?

Ilyen következtetéseket vonnak le egyes elemzők a Sony Computer Entertainment élén végrehajtott személycseréből, ám a többség óvatosabban fogalmaz. Eközben a Nintendo üdvöskéje Japánban is elrajtolt.

A vezetőcserével kapcsolatos véleményéről többek között a Nomura elemzője nyilatkozott a Financial Timesnak. Ebben elmondta, hogy a PlayStation konzolok atyjának tekintett Ken Kutaragi helyére kinevezett Kaz Hirai fontos szemléletbeli változást hoz magával a vállalaton belül. Hirai, aki eddig az amerikai részleget vezette, előtérbe helyezheti a szoftverfejlesztést, így a PlayStation 3 lehet az utolsó a sorban, amelyek a Sony, mint hardvergyártó dob a piacra.

“Hirai kinevezése a hardverről szoftverre történő váltást jelentheti. Jelen pillanatban nem tudom elképzelni egy esetleges PlayStation 4 fejlesztését és megjelenését” – jelentette ki Yuta Sakurai, aláhúzva, hogy az új elnök alatt előtérbe kerülhet szoros kapcsolata Phil Harrisonnal, a Sony Worldwide Studios elnökével. Ez persze egy meglehetősen extrém vélemény, a többség jóval óvatosabb álláspontot képvisel a Sony jövőjével kapcsolatban, és tartózkodnak a következtetések levonásától, hiszen még éppen csak alig rajtolt el a sorozat harmadik tagja. Az óvatosságot azzal igyekeznek alátámasztani, hogy Kutaragi a jövőben is közelről követi majd a hardverfejlesztő részleg működését.

A Nintendo Wii eközben az Egyesült Államok után a szigetországban is elrajtolt, ahol a hideg idő ellenére méretes sorok alakultak ki az üzletek előtt. Az előzetes hírek szerint a cég 400 ezer példányt szállított le a debütálás napjáig, amit elegendőnek vélnek az első napokban jelentkező igények kielégítésére. A japán vásárlók szintén elsősorban a sokat reklámozott irányításra kíváncsiak, illetve erre alapozzák a jó szórakozással kapcsolatos reményeiket.

A Nintendo az év végéig 4 millió darabot szeretne eladni új zászlóshajójából, amihez minden bizonnyal a december 8-án induló európai eladások is nagyban hozzájárulnak majd. Az öreg kontinensen 249 euróért lesz kapható a konzol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik