Élet-Stílus

LCCI-EFB

A Londoni Kereskedelmi és iparkamara Vizsgáztatói Testülete (LCCIEB) a világ 125 országában működik. Bizonyítványait egyetemek, szakmai szervezetek és munkaadók egyaránt elismerik magas színvonala miatt. Magyarországon jelenleg még csak egy vizsgájuk az English for Business nyelvvizsga akkreditált.

Angol üzleti szaknyelvi, akkreditált egynyelvű vizsga (LCCIEB EFB angol üzleti szaknyelv, 2004 óta) Az akkreditálás előtt tett vizsgák honosítása lehetséges. Az írásbeli bizonyítvány kiegészítő vizsga nélkül “B” típusú államilag elismert bizonyítványra honosítható. A szóbeli vizsgabizonyítvány honosításához, azaz államilag elismert “A” típusú bizonyítvány megszerzéséhez kiegészítő beszédértés vizsga letétele szükséges, melyet a magyarországi vizsgaközpont rendszeresen szervez.

English for Business (EFB)

Szóbeli (A) és írásbeli (B) részből áll, melyet külön-külön is meg lehet szerezni. Az írásbeli vizsgán az írás feladatok(egy hosszabb szöveg és egy levél írása valamint egy szöveg újraírása) mérik a mindennapi üzleti szituációkban szükséges tudás meglétét. A vizsga egynyelvű és szintező, évente négyszer letehető. Az 1. szint alapfok, a 2. szint középfok, a 3. szint pedig felsőfoknak felel meg. Az írásbeli vizsgán megengedett az általános nyomtatott szótár használata, a szóbeli vizsgán segédeszköz nem használható. A vizsgákat a londoni központban központilag javítják.

Forrás: www.lcciebhungary.hu


LCCI EFB angol üzleti szaknyelv


Vizsgaidőpontok 2007.

Alap-, közép- és felsőfok vizsgadátumai

1. írásbeli: február 2.
szóbeli: február 1., 2. vagy 3. – jelentkezési határidő: január 4.

2. írásbeli: április 14.
szóbeli: április 12. vagy 13. – jelentkezési határidő: március 14.

3. írásbeli: június 29.
szóbeli: június 29., 29. vagy 30. – jelentkezési határidő: május 25.

4. írásbeli: szeptember 7.
szóbeli: szeptember 6., 7. vagy 8. – jelentkezési határidő: augusztus 9.

5. írásbeli: november 17.
szóbeli: november 16. vagy 17. – jelentkezési határidő: október 18.

Jelentkezés: info@alma-mater.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik