Élet-Stílus

Hatvanmilliós állami pénz a Puskás-búcsúztatáshoz

admin
admin

2006. 12. 04. 17:09

Több mint 60 millió forintot tesz ki az állami szerepvállalás Puskás Ferenc temetésével kapcsolatban - erről Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Szombaton, 9 órakor ünnepélyes keretek között felvonják, majd félárbocra eresztik a Magyar Köztársaság lobogóját a Kossuth téren – ez lesz a Nemzeti Gyásznap első eseménye. Az egésznapos rendezvényen a kormány biztosítja a rendőri és mentő készenlétet, a Puskás Ferenc Stadiont és a Hősök terén a katonai búcsúztatást. Ezenkívül a kabinet váltotta meg a sírhelyet, s állja a temetéssel kapcsolatos közvetlen feladatok költségét.

Az ÖTM szakállamtitkársága rendelte meg és finanszírozza a Puskás Ferenc Stadionban felállítandó díszravatalt.

A kormány részéről Lamperth Mónika búcsúzik el az Aranycsapat legendás kapitányától, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter Puskás Ferenc özvegyével történt telefonos egyeztetés alapján a bazilikában mond gyászbeszédet.

Schmitt Pál, a kegyeleti bizottság elnöke vasárnap a távirati irodának úgy nyilatkozott, a búcsúztatás legnagyobb költsége 180 millió forint lehet, s hétfőn vár választ a kormánytól arra, hogy mennyit vállal magára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.