Élet-Stílus

Gólparádé a New York-i rangadón

Viktor Kozlov négy találatának is köszönhetően a New York Islanders 7-4-es győzelmet aratott a városi rivális New York Rangers felett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Szigetlakók egyre jobb formába lendülnek, az utóbbi hét összecsapásuk közül ötször diadalmaskodtak, és a vasárnap virradóra aratott újabb győzelmükkel átvették az első helyet az Atlanti divízióban. A Parkőröknek ezúttal Brendan Shanahan 18. mesterhármasa is kevés volt a sikerhez, mivel a másik oldalon Kozlov NHL-pályafutása során első alkalommal ütött négy gólt.

A találkozót az idegenben szereplő Islanders kezdte jobban, és valósággal lekorcsolyázták városi riválisukat az első negyedben. A Rangers trénere kapuscserével próbálta felrázni a csapatát, amely Shanahan duplájával, illetve Jagr góljával 3-4-re felzárkózott. A harmad vége előtt azonban Kozlov másodszor is betalált, és megnyugtató előnnyel kezdhette a záró harmadot az Islanders. Shanahan emberfóros góljával ismét látótávolságon belül került a Rangers, de Kozlov harmadik illetve negyedik góljára már nem érkezett válasz.

A nyugati parton a Los Angeles Kings orosz légiósa, Alekszandr Frolov duplázott, így a listavezető Anaheim Ducks hét győzelem után először kapott ki a szomszéd együttestől. A Kings az előző játéknapon alulmaradt a Kacsákkal szemben, de a kaliforniai együttes tanult a hibákból. “Nincsenek olyan képzett játékosaink mint az Anaheimnek, tudtuk, hogy más taktikával kell a jégre lépnünk. A fiúk szerencsére rengeteget korcsolyáztak, és sokkal agresszívebben játszottak, és támadták a kaput. Ez volt a sikerünk kulcsa.” – nyilatkozta a találkozót követően Dan Cloutier, a Kings hálóőre.

NHL, alapszakasz, 60. játéknap
New York Rangers-New York Islanders 4-7
Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 2-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik