Élet-Stílus

Galliani: Sevcsenko nem tér vissza az AC Milanhoz

Andrij Sevcsenko biztosan nem tér vissza az AC Milan együtteséhez - legalábbis ezt állítja az olasz klub igazgatója, Adriano Galliani.

A közelmúltban egyre inkább elterjedt az a szóbeszéd, hogy az ukrán csatár a januári átigazolási időszakban visszatér az AC Milanhoz, mivel a Chelsea-nél nem találta meg a számításait – 19 meccsen 5 gólt szerzett az angol sztárcsapatban.

Nos, Adriano Galliani, a milánói piros-feketék klubigazgatója cáfolta ezt az értesülést, a “Sevcsenko visszatérése nem lehetséges, mi több, lehetetlen” mondatával tiszta vizet öntött a pohárba. A fentiekhez egyébként még hozzátette: “A nyáron eladtuk, mert a játékos mindenképpen ávozni akart. Különben sem hinném, hogy a Chelsea könnyen elengedné, hiszen hat hónappal ezelőtt komoly összeget fizetett ki érte.”

Egészen pontosan 45 millió eurót. Ámbátor az igaz, hogy az Aranylabdával is jutalmazott 30 éves játékos Londonban még csak meg sem közelíti azt a teljesítményt, amit Milánóban mutatott. Sevcsenko 2003-ban Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette az AC Milant, a döntőbeli büntetőpárbajban ő értékesítette a sorsdöntő tizenegyest. Továbbá bajnokságot, kupát, olasz és európai Szuperkupát is nyert a lombardok játékosaként, s mint ilyen kétszeres gólkirály Serie A-ban és BL-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik