Élet-Stílus

Visszaadja lakását Huber

admin
admin

2006. 12. 01. 13:46

Etikátlan, és jogi kérdéseket is felvet az az adásvételi szerződés, amelyben a zöldtárca gazdasági igazgatója 3 millió forintért vásárolta meg 71 négyzetméteres szolgálati lakását: Huber Miklós „visszaadja az ingatlant.” – közölte a KvVM.

Huber – aki 1994. december 16-tól dolgozott a minisztériumban – írásban kezdeményezte a minisztériumnál az ingatlan adásvételi szerződés közös megegyezéssel történő felbontását. Az összes körülményt mérlegelve úgy döntött, felajánlja az eredeti tulajdonviszony visszaállítását, így a szolgálati lakás visszakerülhet az állam tulajdonába és nyilvánosan értékesíthető – zárul a közlemény.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter által kezdeményezett vizsgálat megállapította, hogy az adásvételi szerződést egy olyan, 1995-ös közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszteri rendelet alapján kötötték, amely túlzottan nagy mozgásteret enged a szolgálati lakások árának megállapítása terén. A tárca egyébként már korábban megkezdte ennek a jogszabálynak a felülvizsgálatát és korszerűsítését – áll a dokumentumban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.