Élet-Stílus

A Porschénak nem kell az Audi

Az elegáns és gyors autók kedvelői ismét egy cáfolatból értesülhettek a német luxusautó-ipar esetleges átalakulásáról: a Porschénál cáfolták, hogy le akarnák választani és bekebeleznék a Volkswagen luxusautó-részlegét.

A német üzleti lap, a Handelsblatt kedden biztosnak nevezett forrásból közölte értesülését, amely szerint az Audit, a Lamborghinivel, a Bugattival és a Bentleyvel együtt megvenné a Porsche. A lap úgy tudja, hogy Porschénál már dolgoznak efféle terveken, a megvalósítást középtávon képzelik el. “Nincsenek ilyen tervek, és nem is látjuk értelmét ilyen változtatásnak.” – reagált a hírre a Porsche szóvivője.

Korábban, augusztusban azt cáfolták a stuttgarti Porschénál, hogy a Volkswagen, a legnagyobb európai autógyárcsoport felvásárlására készülnek.

A Porsche a Volkswagen legnagyobb részvényese, és e hónap elején a Porsche felügyelőbizottsága engedélyezte a részesedés 29,9 százalékra növelését a jelenlegi 27,4 százalékról. Harminc százalék fölött a Porschénak kötelezően ajánlatot kellene tennie a többi részvényes kivásárlására, akik közül a második helyezett az alsó-szászországi tartományi kormány, 20,75 százalékkal, a harmadik a Vollswagen maga, saját részvényekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik