Élet-Stílus

Jövőre történelmi megegyezés várható a Szigetközről

admin
admin

2006. 11. 28. 15:27

Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára szerint a Szigetköz ügyében remélhetőleg jövőre történelmi áttörés lesz, és meg tudnak egyezni a szlovákokkal.

Az államtitkár szerint tarthatatlan állapot, hogy a Szigetköz most már évtizedek óta az ideiglenesség állapotában van. Személy szerint is mindent meg fog tenni, hogy a problémára megoldást találjanak a Nemzeti Fejlesztési Terv II. keretében – mondta. Ehhez szükségesnek tartja, hogy a szigetközi rehabilitációra kidolgozott nagy programot kettéválasszák, és így szerezzenek forrásokat hozzá egyrészt a Környezeti energiagazdálkodási program, másrészt a ROP-keretből.

Kovács Kálmán közölte: a jelenlegi állás szerint a Szigetközre hatmilliárd, míg a Mosoni-Duna vízvédelmi rendezésére 13 milliárd forint jutna, de – tette hozzá – ezek nem végleges számok, mert az egyeztetés még folyik.

A megbeszélésen jelen volt Tóth Tiborné, a város MSZP-s országgyűlési képviselője is, aki Kovács Kálmánt tájékoztatta arról, hogy a helyi önkormányzatok és fejlesztési tanácsok hogyan szerepeltek az Iterreg-, a Life 3-, illetve a nemzetipark-pályázaton.

Az egész napos program keretében Kovács Kálmán a szigetközi polgármesterekkel is találkozott, és meghallgatta álláspontjukat a vízpótlás kérdésében.

Az államtitkár Szentkuti Károly önkormányzati képviselő meghívására látogatott kedden Mosonmagyaróvárra, ahol a Szigetköz állapotáról tájékozódott, találkozott civilszervezetek, horgász- és vízisport-egyesületek képviselőivel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.