Élet-Stílus

Adathalászok támadják a Raiffeisen Bankot

Az adathalászok legújabb célpontjai közé immáron a hazai banki felhasználók is bekerültek. A Raiffeisen Bank weboldalán világosítja fel ügyfeleit a csalók által alkalmazott legújabb megtévesztéssel kapcsolatban.

A Freemail felhasználók között terjedő angol nyelvű levél, a címzetteket egy olyan oldal meglátogatására szólítja fel, amelyen a biztonsági ellenőrzésnek álcázott adategyeztetés helyett a felhasználók adatait tulajdonítják el. A bank megszokott színeire, logójára és weboldalára – szó szerint – megtévesztésig hasonlít az az üzenet, amelyet a keddi nap folyamán kaptak az ingyenes levelező rendszer felhasználói.

A bank weboldalán figyelmezteti ügyfeleit arra, hogy interneten keresztül semmilyen jelszót, kódot, azonosítót se adjanak meg, a levél hatására. Ugyanis a jelenleg is terjedő levél hamis információ – miszerint az ügyfél adatai hiányában letiltják a bankkártyáját – csupán arra szolgál, hogy segítségével a felhasználó azonosítóit kicsalják. A csalás könnyen felismerhető, mivel a bank szokványos elérése helyett a – http://raiffeisenhu.com/login/ – (HAMIS)link alatt nyílik meg, amely bár valóban hasonlít a bank oldalára, de már a kicsit gyanakvóbb felhasználók azonnal átlátnak a trükkön és elkerülhetik a pénzükre pályázó internetes csalók csapdáját.

Nagy Edina a bank marketingese elmondta, hogy a megszerzett azonosítókkal való visszaélésekért ugyan a bank nem vállal felelősséget, de megszigorították az internetes hozzáférést, sőt le is állították. Az online szolgáltatásokat közvetlenül csak telefonon keresztül biztosítják 3 személyes információval azonosítva az ügyfeleket.

Ha valaki mégis megadta volna az adatait az adathalász oldalon, annak azonnal lecserélik az összes azonosítóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik