Élet-Stílus

Axel Schulz fájdalmas visszatérése

Nem sikerült jól a visszatérése a hétéves kihagyás után ismét kötelek közé lépett Axel Schulznak, a németek korábbi kiváló nehézsúlyú ökölvívójának, ugyanis technikai KO-val kikapott amerikai ellenfelétől.

A keletnémet születésű harcos fénykorában sem tartozott a szűk élvonalhoz, következésképpen sokan féltették a „Szörnyeteg” művésznévre hajazó Brian Minto elleni összecsapástól – írja a monokli.com. A szakértőknek lett igazuk, ugyanis Axel ereje és frissessége mindössze két menetig tartott ki, ezután kizárólag a túlélésért harcolt a 38 esztendős kedvenc, aki miatt még most is megtelt a hallei Gerry Weber Stadion.

Az elkerülhetetlen vég a hatodik menet közepén jött el (a 4. menetben már padlón volt), amikor a köteleknél Minto kíméletlenül elkapta Schulz-ot, és a mérkőzést vezető Joachim Jacobsen ekkor kénytelen volt közbelépni, hogy megvédje a nagyobb veréstől a meggondolatlanul visszatérő sportolót.

Schulz – akinek profi mérlege ezzel 26 győzelem/5 vereség/1 döntetlenre módosult – pályafutása során háromszor bokszolhatott a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), egyszer pedig a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki címéért, ám egyszer sem sikerült elhódítania a koronát.

Eddigi utolsó meccsét 1999. szeptember 25-én, az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen vívta. A WBA vb-, és az EBU Eb-övéért kiírt összecsapáson a nyolcadik menetben kiütéssel kapott ki, majd ezt követően bejelentette visszavonulását.

A visszatérését már hosszabb ideje tervezte, majd május elején, alapos kivizsgálások után az orvosok is engedélyezték számára a bokszot. A szombati vereség után többet feltehetően nem találkozunk Axel Schulz-cal a ringben, aki a hírek szerint 3 millió eurót kapott a mérkőzéssért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik