Élet-Stílus

Kiütéses győzelmet aratott Sopronban a címvédő

A bajnoki címvédő Debrecen kiütötte a Sopront, az FC Fehérvár viszont nagy meglepetésre két góllal kikapott Rákospalotán az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

A Sopron hiába szerezte meg a vezetést a Debrecen ellen (tegyük hozzá: egy ritkán látható kapushibát követően), hazai pályán végül súlyos vereséget szenvedett. A címvédő hatszor is mattolta Rabóczki Balázst, a házigazda kapusát. “Számomra értékelhetetlen volt a teljesítményünk, ennél többet nem is akarok mondani” – dúlt-fúlt a lefújás után Selymes Tibor, a soproniak vezetőedzője.

Meglepő, de megérdemelt REAC-siker

A FC Fehérvárt gardírozó Marian Vlak sem lehetett túl boldog, hiszen a csapata nagy meglepetésre 2-0-ra kikapott Rákospalotán. A hazaiak a hajrában váltottak gólra az emberelőnyüket: a 75. percben Somorjai Tamás küldött a hálóba egy lecsorgó labdát, majd két minutummal később Nyerges Krisztián fejelt 5 méterről a székesfehérváriak kapujába.

Waltner agyrázkódást szenvedett

A zalaegerszegiek hazai pályán ugyan legyőzték a Tatabányát, mégsem tudtak felhőtlenül örülni, Waltner Róbertet ugyanis kórházba kellett szállítani, miután ütközött a vendégek kapusával, majd pár méter megtételét követően összeesett. A CT-vizsgálat megerősítette a csapatorvosok véleményét, miszerint a zalai játékos agyrázkódást szenvedett. Waltnert valószínűleg két-három napig a kórházban ápolják.

A mesterhármas sem volt elég

Bajzát Péter mesterhármasa sem volt elég a pontszerzéshez a Győrnek a Diósgyőr ellen. Az első félidő színvonalas futballt hozott, mindkét csapat bátran támadott és a gólok sem maradtak el. A szünet után folytatódott a gólgyártás, lüktetett a játék, a nézők sokszor tapsoltak. A DVTK megérdemelten nyert.

A pénteken Újpesten diadalmaskodó MTK vezeti a bajnokságot, a kék-fehérek öt ponttal előzik meg a második Zalaegerszeget, héttel a harmadik Debrecent.

Borsodi Liga, 15. forduló:
Sopron-Debrecen 1-6 (1-2)
Gól:
Birtalan (6.), ill. Kiss Z. (17.), Halmosi (23.), Leandro (68.), Sidibe (75., 89.), Zsolnai (83.)

Pécs-Vác 1-1 (0-0)
Gól:
Szabados (86.), ill. Vén (50., 11-esből)

Diósgyőr-Győr 4-3 (2-2)
Gól:
Elek (2.), Foxi (21.), Vitelki (51.), Farkas V. (74.), ill. Bajzát (16., 32., 57.)
Kiállítva: Douva (87., Diósgyőr)

Zalaegerszeg-Tatabánya 1-0 (0-0)
Gól:
Franciskovics (94.)

REAC-FC Fehérvár 2-0 (0-0)
Gól:
Somorjai (75.), Nyerges (77.)
Kiállítva: Kocsis (25., Fehévár)

Paks-Kaposvár 1-0 (1-0)
Gól:
Belényesi (20.)

Pénteken játszották:
Újpest FC-MTK Budapest 2-3 (1-2)
Gól:
Tisza (25., 74.), ill. Németh K. (35.), Hrepka (42., 63.)

Hétfői program:
Budapest Honvéd-Vasas, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik