Élet-Stílus

Hamilton lesz Alonso csapattársa

A brit Lewis Hamilton lesz a világbajnok spanyol Fernando Alonso mellett a Forma-1-es McLaren csapat másik pilótája 2007-ben.

A 21 éves tehetség a világbajnoki sorozat történetének első színes bőrű versenyzője lesz. A csapat bejelentése nem meglepő, hiszen már az idei szezon utolsó versenye, a Brazil Nagydíj előtt is szóba került bemutatkozása, amely azonban akkor még elmaradt. Hamilton, aki a McLaren neveltje és felfedezettje, idén megnyerte a Forma-1 előszobájának nevezett GP2-es sorozatot.

“Ez egy valóra vált álom. Azzal, hogy szerepelhetek a Forma-1-ben, gyerekkori vágyam teljesült. Fantasztikus ez a lehetőség, és nagyszerű befejezése az évnek” – mondta érthető vidámsággal a fiatal pilóta. “Hatalmas kihívás előtt állok és tudom, hogy sok figyelem fog rám irányulni. Keményen dolgozok majd a minél jobb eredményekért” – tette hozzá.

“Lewis Hamilton a csapat hosszú távú terveinek egyik alappillére, és most végre megteheti az utolsó lépést az álmai megvalósulása felé” – nyilatkozta Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke.

A 2007-es F1-es pilótalista
Ferrari: Raikkönen (finn), Massa (brazil)
Renault: Fisichella (olasz), Kovalainen (finn)
McLaren: Alonso (spanyol), Hamilton (brit)
Honda: Button (brit), Barrichello (brazil)
Toyota: R. Schumacher (német), Trulli (olasz)
BMW: Heidfeld (német), Kubica (lengyel)
Red Bull: Coulthard (brit), Webber (ausztrál)
Williams: Rosberg (német), Wurz (osztrák)
Spyker: Albers (holland)
Super Aguri: Szato (japán), Davidson (brit)


A Spykernél egy hely, a Toro Rossónál viszont mind a két pilótállás kiadó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik