Élet-Stílus

Bemutatták Hasfelmetsző Jack arcképét

A Scotland Yard csapata mintegy százhúsz év távlatából újra nyomozni kezdett Hasfelmetsző Jack után. Az eredmény: ismerjük arcát, jellemét és lakcímét is.

Hasfelmetsző Jack, az első hírhedt sorozatgyilkos Angliában élt, és az 1880-as években öt prostituált brutális meggyilkolását tulajdonítják neki. A rendőrség sosem bukkant a nyomára, így tetteit az igazságszolgáltatás nem torolta meg.

A Scotland Yard munkatársai Laura Richards vezetésével a modern nyomozás eszközeit vetették be a réges-rég halott gyilkos „kézrekerítésére”. A Channel Five nevű tévécsatorna számára készített izgalmas dokumentumfilm során különböző területek szakértői tanulmányozták a korabeli szemtanúk vallomásait, és vontak le következtetéseket. A csapatban volt patológus, pszichológus, történész, rendőrségi rajzoló és földrajzi nyomkövető.

A tizenhárom korabeli tanúvallomás alapján sikerült létrehozni Hasfelmetsző Jack fantomképét: busa szemöldökű, szögletes állú, sűrű hajú 25-35 év közötti férfi, mintegy 165-175 cm magas.

Jelleméről a szakértők azt állítják, hogy kifejezetten elbűvölő tudott lenni, könnyen belesimult a tömegbe, ijesztően normális benyomást keltett, de egész különleges kegyetlenség lakozott benne (ez utóbbi megállapítás nem túlságosan meglepő).

Végezetül a csoport utcára pontosan megnevezte a londoni rém lakhelyét is. Bár százhúsz év távlatából Hasfelmetsző Jack már nem büntethető, érdemes elgondolni, hogy ha a mai modern eszközök a Scotland Yard rendelkezésére álltak volna a XIX. század végén, lehet, hogy a sebészi hajlamú gyilkos nem ússza meg szárazon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik