Élet-Stílus

Visszaélnek a 100 Tagú Cigányzenekar nevével

admin
admin

2006. 11. 21. 14:55

„Már négy alkalommal fordult elő, hogy egy együttes a 100 Tagú Cigányzenekar nevében lépett fel vagy szerződött koncertre" – közölte Beke Farkas Nándor, az együttes főtitkára.

A főtitkár elmondása szerint először tavaly év végén szereztek tudomást arról, hogy Belgrádban egy zenekar a 100 Tagú Cigányzenekar nevében adott koncertet. Akkor próbáltak tárgyalni a „hamis” zenekart vezető Raduly Józseffel, a 100 Tagú Cigányzenekar volt vezetőjével, ennek ellenére idén újabb három alkalommal szereztek tudomást arról, hogy a nevük alatt másik együttes lépett fel.

A főtitkár szerint a volt vezető a koncertek szervezőit és a nézőket is megtéveszti. Beke Farkas Nándor örül kollégája és más zenekarok sikerének is, de hangsúlyozta: a 100 Tagú Cigányzenekarból csak egy van, a nevet a Fővárosi Bíróságon bejegyeztették.


A zenekar többszöri szóbeli felszólítás után hamarosan ügyvédi felszólítást küld Raduly Józsefnek – tette hozzá.


Raduly József az őt ért vádakra reagálva az MTI-nek kedden azt nyilatkozta: több mint 16 évig volt a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, így lehetséges, hogy sok szervező az ő nevével automatikusan ezt az együttest köti össze. A belgrádi esettel kapcsolatban elmondta: a koncertre még az ő elnöksége alatt adtak szóbeli ígéretet, a vezetőváltás után azonban a zenekar nem akart fellépni. Raduly József ezért döntött úgy, hogy egy másik formációval eleget tesz az ígéretnek, az már a szervezők félreértése volt, hogy 100 Tagú Cigányzenekar előadásaként reklámozták az eseményt.


Mint felidézte, más alkalommal is volt példa arra, hogy egy médium hirdetésében a 100 Tagú zenekart említette, holott ő másik együttes nevében szerződött.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.