Élet-Stílus

Nincs környezetvédelmi gátja a Nato-radarnak

admin
admin

2006. 11. 17. 13:43

Nem kell környezetvédelmi hatósági engedély a Mecsekbe, a Tubesre telepítendő NATO-lokátor építéséhez – közölte a környezetvédelmi tárca.

A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a tervezett létesítmény és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra kiépítése nem tartozik a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló kormányrendelet hatálya alá – állapította meg a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Vízügyi és Természetvédelmi Felügyelőség.

A szakhatóság állásfoglalása szerint a radarállomás nem azonosítható a kormányrendeletben „távközlési adó (antennatorony) védett természeti területen” kategóriába sorolt létesítményre vonatkozó szabályokkal, illetve a NATO lokátort nem védett természeti területen építenék fel.

A felügyelőség szerint Honvédelmi Minisztérium környezeti hatástanulmánya szakmailag megalapozott, elfogadható. A NATO-lokátor létesítése, üzemeltetése során elviselhetetlen mértékű vagy káros hatás nem fordul elõ.


A tervezett létesítmény helye, kiviteli munkái nem érintenek természetvédelmi értékeket, a létesítés nem jár a jelenlegi területhasználatnál nagyobb területigénnyel – áll a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.