Élet-Stílus

Titkos vezetőváltás a Jövő Házában

Hajnóczy Árpád lett a Millenáris új vezetője, aki a Sziget Fesztiválról érkező Tóth Tiborral, továbbá Révai Verával piaci alapra próbálja helyezni az intézmény működését.

Marosvölgyi Zsuzsa helyett Hajnóczy Árpádot nevezeték ki a Jövő Háza Központ élére, és további nagy változások várhatók az intézmény körül – tudta meg az Index.

Csepeli György, a GKM közpolitikai igzgatója szerint a Millenáris bővítése az új kormányzati negyed megvalósításának függvénye. Mint mondta, a minisztériumok egy helyre költöztetésével lebonthatnák „a munkára teljesen alkalmatlan GKM épületét”. Így hatalmas terület szabadulna fel a jelenlegi park és a Margit körút közt. A Jövő Háza bővítésének egyéb akadálya nincs, vélte Csepeli, mert „bár a II. kerületi polgármester fideszes, azért támogatja” az ügyet. A beruházás pénzbe pedig nem kerülne, a megoszthatatlan területnek ugyanis az állam mellett két másik tulajdonosa is van. Csepeli szerint a két tulajdonos, a Wallis és a Mammut vállalnák a költségeket. „A beruházásnak 2010-ig meg kellene valósulnia”.

„Piaci alapra szeretnénk helyezni a Jövő Háza működését. Új szakmai koncepciót dolgozunk ki, szem előtt tartva a költséghatékonyságot” – erősítette meg az Index információit Ábrahám Gergely, a GKM szóvivóje is. A komplexum a kutatási és fejlesztési programok bemutatási terepe lesz. „A jövő technológiáit lehetne itt kiállítani. Ha egy cégnek van egy jó projektje, azt itt be lehet mutatni. Mi adjuk a helyet, ők az installációt” – összegezte a terveket a szóvivő.

Hajnóczy Árpád, aki egykor a Kontroll Csoportban zenélt, majd dolgozott a Figyelőnél, az UPC-nél vezérigazgató-helyettes, a TVNET Kft.-nél ügyvezető, a Reader’s Digestnél pedig marketingigazgató volt, megerősítette a minisztériumban hallottakat, azaz hogy feladata a Jövő Háza működésének megreformálása lesz. Célja, hogy növelje a saját bevételek arányát, támogatásokat és szponzorokat szerezzen. A komplexum támogatását ugyanis drasztikusan csökkentették, míg 2005-ben 2,2 milliárd forintból gazdálkodtak, 2006-ra már csak 1,4 milliárd állta a rendelkezésükre, és jövőre további megszorítások várhatóak. Az igazgatónak februárig kell benyújtania a minisztériumhoz a koncepcióját.

Az új igazgatóval egy időben két további vezetőt is kineveztek. Valószínűleg tanácsadó lesz a Sziget szolgáltatás-fejlesztési vezetőjeként is tevékenykedő Tóth Tibor, aki mellett pozíciót kapott még Révai Vera, Demszky Gábor előző felesége is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik