Élet-Stílus

Panaszt tett egy belga szenátor a Wizzair ellen

Diszkrimináció miatt panaszt tett kedden a Wizzair magyar légitársaság ellen a belga szenátus egyik tagja, Stéphanie Anseeuw, amiért a cég - mint állította - pótdíjat fizettet a járatait igénybe vevő mozgáskorlátozottak segítéséért.

A szenátornő – aki maga is tolókocsival közlekedik – ebben az ügyben levelet intézett a belga kormány szállítási miniszteréhez, Renaat Landuythoz. A belga hírügynökség jelentése szerint Landuyt válaszában ellenezte ezt a gyakorlatot, s azt állította, hogy Belgiumban a Wizzair az egyetlen olyan légitársaság, amely utazásonként 25 euró pótdíjat követel ezért a tevékenységért.

A szenátor egyébként úgy vélte, hogy a Wizzair eljárása diszkriminatív a mozgáskorlátozott utasokkal szemben, s ráadásul hátrányos helyzetbe hozza azokat a légitársaságokat, amelyek ingyenesen nyújtják ezt a szolgáltatást. Ezért Stéphanie Anseeuw a hírügynökségi jelentés szerint panaszt tett az esélyegyenlőség betartását és a rasszizmus elleni küzdelmet nyomon követő belga központnál.

A Wizzair az ország déli részén lévő nagyváros, Charleroi repülőteréről közlekedtet járatokat Budapestre, Varsóba illetve Ljubljanába.

A Wizzair cáfol

A Wizzair természetesen ingyen, bármilyen díj megfizetése nélkül segíti a járatain utazó mozgáskorlátozottakat – cáfolta a belga hírügynökség ennek ellenkezőjéről szóló hírét Kázmér Natasa a Wizzair kommunikációs igazgatója az MTI-nek szerdán.

Kázmér Natasa elmondta: meglepve olvasták a légitársaságról kedden megjelent híreket, amelyek szerinte valamilyen félreértésen alapulhatnak. A helyzet tisztázása érdekében a légitársaság megkeresi a cikkben szereplő belga szenátusi tagot is – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik