Élet-Stílus

Félmillió látogató a Szépművészetiben

Idei ötszázezredik látogatóját fogadta kedden a Szépművészeti Múzeum. A félmilliomodik jegy birtokosát Baán László, a múzeum főigazgatója köszöntötte.

A budapesti hölgy egy kétszemélyes amszterdami utazást kapott ajándékba, és belépőket a december 1-jén nyíló Van Gogh-kiállításra, amelynek keretében a holland mester csaknem 80 remekművét, valamint az általa csodált alkotók és az általa inspirált magyar művészek munkáit mutatják be.

A Szépművészeti Múzeumot a rendszerváltás óta évente átlagosan 250-300 ezer látogató kereste fel, de az idei nagyszabású tárlatoknak köszönhetően már félmillióan tekintették meg a kiállított műtárgyakat.

Ebben az évben az El Greco, Velázquez, Goya – öt évszázad spanyol festészete című tárlatot, a Rembrandt 400 című kiállítást, valamint a Dávid Góliát fejével című Caravaggio-festményt is bemutató Géniuszok és remekművek-sorozat tárlatait látták a legtöbben.

2004-ben, a Monet és barátai című kiállítás esztendejében érte el az ötszázezret az egész éves látogatószám, amely az idén akár hatszázezres is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik