Élet-Stílus

Jön az új Skype

admin
admin

2006. 11. 09. 08:05

A 3.0-s változatba néhány olyan új funkciót integráltak a fejlesztők, amelyekkel tovább lehet egyszerűsíteni a szoftverrel való telefonálást. A cél az, hogy teljesen új lehetőségeket biztosítson az interneten telefonálók számára.

A legfontosabb újítás kétségkívül az úgynevezett Skypecasts, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy konferenciabeszélgetésben vegyenek részt. A beszélgetés vezetője megszabhatja, hogy melyik résztvevő mikor kaphat szót, de látja azt is, ha valaki hozzá akar szólni az adott témához. Az újdonságok között meg kell említeni még az eddiginél jobb beállítási lehetőségeket, amiket elsősorban az üzleti célú felhasználóknak számára építettek be a vállalat szakemberei. Ezenkívül sokak számára fontosak lehetnek a továbbfejlesztett chat- és blogfunkciók is.

„Teljesen új kommunikációs utakat akarunk feltárni, és ezeket még erősebben integrálni szeretnénk a felhasználói közösség már meglévő lehetőségei közé” – nyilatkozta Daniel Klarkowski, a Skype DACH (Németország, Ausztria, Svájc) régióért felelős fejlesztési vezetője. A szakember szerint most már nem feltétlenül magát a programot, hanem sokkal inkább az egyes funkciókat kell fejleszteni. Amennyiben ez megvalósul, akkor a Skype-nak komoly esélyei lehetnek a XXI. században.

„Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az emberek miként fogadják majd ezeket az új interaktív kommunikációs lehetőségeket” – tette hozzá Klarkowski, aki nem titkolta, hogy a jövőben elsősorban a fizetős szolgáltatásaikat akarják majd fejleszteni, de természetesen fontos számukra az alapprogram is.

A Skype 2003-ban indult, a céget tavaly vásárolta meg az eBay online aukciós portál. Az internetes telefonszoftvert jelenleg körülbelül 200 országban mintegy 136 millióan használják. Az idei évre a cég bevétele várhatóan eléri majd a 195 millió dollárt. Niklas Zennström, a Skype vezérigazgatója és társalapítója elmondta, hogy szeretnék a lábukat más területeken is megvetni, éppen ezért fontos számukra, hogy minél több bevételhez jussanak a Skype-ból. A Skype 3.0 béta-verziójának mérete 19 megabájt, és egyaránt futtatható Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerek alatt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.