Élet-Stílus

Gyártáson a Windows Vista

A Microsoft új operációs rendszere “gold” fázisba, azaz a program gyártásra alkalmas állapotba került. A redmondi cég már világszerte gőzerővel készül a november 30-i hivatalos megjelenésre.

A Microsoft új operációs rendszere ugyan lemaradt a karácsonyi ajándékozási listákról, mégis a szakértők szerint jövőre a PC tulajdonosok nagy többsége lecseréli a most használt Windows verzióját januárban megjelenő Vistara.

A céges megjelenés fontosságát érzékelteti, hogy a vállalati ügyfelek már November 30-ától élvezhetik az új rendszer előnyeit. A több éves fejlesztési időszak végeztével azonban a fejlesztők nem ülhetnek ölbe tett kézzel, hiszen a hivatalos megjelenést követően várhatóan hamar megjelennek az első hiba jelentések és azok javításai.

Az otthoni felhasználók ennek kapcsán némileg talán kedvezőbb helyzetben lesznek kora tavasszal, hiszen az első javítások után az új operációs rendszer korai hibáival már nem találkoznak majd.

A Microsoft szakemberei természetesen most azt mondják, hogy a Vista sokkal biztonságosabb lesz, mint elődei, mivel a fejlesztése folyamán fő szempontként jelent meg az internetes kommunikáció védelme.

A cég óriási erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy kevés hiba maradjon a rendszerben. Béta tesztelők egész hada segédkezett a fejlesztés hibáinak, hiányosságainak felderítésében. Ennek ellenére egy új operációs rendszertől nem nagyon lehet elvárni a teljes hibamentességet.

A 100 és 400 dollár közötti áron piacra kerülő verziók egy része csak az otthoni felhasználóknak szánt megjelenési dátumra – január végén – kerül a boltokba, azonban a vállalati alkalmazásokat november 30-án már megvásárolhatják azok a vállalatok, amelyek elsőként szeretnék leváltani rendszereiket Vistara.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik