Élet-Stílus

Pályázat nélküli pénzek a természetvédelemnek

admin
admin

2006. 11. 07. 11:56

Egy hat miniszter által jegyzett rendeletmódosítás révén a természetvédelem is könnyebben juthat hozzá az uniós támogatásokhoz kapcsolódó költségvetési pénzekhez.

Az EU strukturális alapjaiból, valamint a kohéziós alapból származó támogatásokhoz kapcsolódó költségvetési támogatások felhasználásáról – még a múlt évben – hozott együttes rendeletet hat miniszter. A mostani módosítás szintén megengedi, hogy a rendelet mellékletében szereplő intézkedésekre az abban szereplő szervezetek pályáztatás nélkül jussanak támogatáshoz.

A rendelet mindössze annyi megjegyzést tesz, hogy a támogatás megítélését ebben az esetben is meg kell előznie a projektdokumentáció kidolgozásának és értékelésének is. A melléklet egy lényeges változást tartalmaz: kiterjeszti a mentességet a természetvédelemre és a fenntartható árvízvédelemre, továbbá a levegőszennyezés és a zajterhelés mérésére. Kedvezményezettként mindez a nemzeti parkok igazgatóságait, a környezet-, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségeket, önkormányzatokat, valamint a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézetet érinti.

Továbbra is változatlanul szerepel a listán – egyebek közt – a vállalkozói ismeretek fejlesztése, az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges készségek fejlesztése, vagy például a helyi foglalkoztatási kezdeményezések támogatása. Az új szabályok november 11-től hatályosak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.