Élet-Stílus

Goethe Institut nyelvvizsgái

A Goethe Institut két akkreditált német nyelvvizsgát kínál, a Zertifikat Deutsch (ZD) állami középfokú nyelvvizsgaként elismert, amennyiben “sehr gut” illetve “gut” minősítésű és alapfokú vizsgaként, amennyiben “befriedigend” illetve “ausreichend” minősítésű. A vizsgázónak bizonyítania kell, hogy megbízható német köznyelvi alaptudással rendelkezik, melynek segítségével minden fontos hétköznapi szituációban, mindennapi szövegkörnyezetben feltalálja magát. A Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP) állami felsőfokú nyelvvizsgaként elismert (akkreditált), amennyiben “sehr gut” illetve “gut” minősítésű és középfokú vizsgaként, amennyiben “befriedigend” illetve “ausreichend” minősítésű. A vizsgázónak bizonyítania kell, hogy járatos a német nyelvű országokban beszélt irodalmi német nyelvben éppúgy mint a mindennapi helyzetekben, képesnek kell lennie szóban és írásban igényesebb témákban is kifejeznie magát és értenie kell középnehéz autentikus szövegeket.

Az intézetben letehető többi vizsga nem akkreditált Magyarországon.

Általános nyelvi vizsgák:

Zentrale Oberstufenprüfung (ZOP)
A vizsgázó bizonyítja, hogy a német nyelvű országokban beszélt irodalmi német nyelvet választékosan használni képes. A vizsga nehézségi foka a “Kleines Deutsches Sprachdiplom”-mal egyenlő és felmentést ad a németországi egyetemeken, főiskolákon, ill. Svájcban a német nyelvű főiskolákon a nyelvi felvételi vizsga alól.

Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS)
Nehézségi foka megfelel a “Zentrale Oberstufenprüfung”-énak. Ezen kívül a vizsgázó igazolja, hogy a német kutúráról ill. Németországról átfogó ismeretekkel rendelkezik.

Großes Deutsches Sprachdiplom (GDS)
A német, mint idegen nyelv legmagasabban kvalifikáló záróvizsgája. A vizsgázó azt kell bizonyítania, hogy nyelvtudása csaknem anyanyelvi szintű.

Üzelti specializált német nyelvi vizsgák:

Zertifikat Deutsch für den Beruf (ZDfB)
A vizsga tudásszintje megegyezik a “Zertifikat Deutsch” vizsgáéval, de kiegészül a szakszókinccsel.

Prüfung Wirtschaftsdeutsch International (PWD)
A nyelvtudásszintje megegyezik a “Zentrale Mittelstufenprüfung” szintjével, szaknyelvi ismeretekkel kiegészülve, valamint szakmai ismeretekkel a gazdaság területéről. A vizsgázó igazolja, hogy képes magát megértetni írásban és szóban szakmai, gazdasági tartalmakról magas szinten német nyelven. A Német Kereskedelmi Kamarával való együttműködés miatt ez a vizsga számos vállalatnál több országban ismert és elfogadott kvalifikációt nyújt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik