Élet-Stílus

Föld alatti átjáró lehet a Szabadság téren

A kanadai ingatlanfejlesztő Tippin Corporation – amely az idén januárban vette meg a Magyar Televíziónak jelenleg otthont adó egykori Tőzsdepalota épületét – a napokban 21 millió euróért megvásárolta a Szabadság téri Lipót mélygarázst – tudatta a cég az MTI-vel. A fejlesztő cég megfontolja a mélygarázs és a palota közti föld alatti összeköttetés megteremtését.

A 806 férőhelyes, csúcstechnológiával felszerelt föld alatti parkoló 2002-ben épült, és máig Budapest belvárosának egyik legnagyobb ilyen rendeltetésű létesítménye – fogalmazott közleményében a kanadai ingatlanfejlesztő.

A Tippin Co. a mélygarázst annak építőjétől, a Strabag AG-től vásárolta meg 21 millió euróért, közel 5,5 milliárd forintért.

A tranzakció összefüggésben van a társaság már megismert Szabadság téri terveivel: a Lipót-garázs megvétele ugyanis stratégia fontosságú lépés a köztévé székháza – az egykori Tőzsdepalota – jövőbeni fejlesztése és újrahasznosítása szempontjából.

Átalakul

A Tippin Corporation az idén januárban vásárolta meg a Tőzsdepalotát 4,5 milliárd forintért az ÁPV Rt.-től. Az elképzelések szerint az épület Szabadság térre eső oldalán kávézók, üzletek, boutique, hotel és fürdő kap majd helyet, az emeleteken irodák, a tetőn pedig kétszintes, Budára, illetve a Parlamentre néző luxuslakások lesznek. A fejlesztés várhatóan meghaladja a 100 millió eurót.

Összekötnék

A cég közleménye szerint Michael Tippin, a Tippin Corporation tulajdonosa megfontolandónak tartja a mélygarázs és a palota közti föld alatti összeköttetés esetleges kivitelezését, „melynek eredményeként egy valóban egyedi adottságú épületegyüttessé válhatna a volt Tőzsdepalota.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik