Élet-Stílus

Shakira mindent vitt a Latin Grammyn

Shakira, a gyönyörű kolumbiai énekesnő minden lényeges díjat elnyert a 7. Latin Grammy-díjkiosztón. A gálát közép-európai idő szerint péntekre virradóra tartották New Yorkban.

Összesen 46 kategóriában osztottak trófeákat a főként Amerikában és spanyol nyelvterületen hallatlanul népszerű Latin Grammyn. A tavasszal Budapesten koncertező énekesnő Fijacíón Oral Vol. 1. eddigi sikere alapján joggal reménykedhetett abban, hogy többet is begyűjt hat jelöléséből. Shakiráé lett végül az év felvétele La Tortura című daláért, amely elnyerte az év dala díját is. Az év albuma a Fijación Oral, ő maga pedig a legjobb énekesnőként megkapta a rangos elismerést.

Az Európában is jól ismert Sergio Mendez neve is szerepel a kitüntetettek között. A műfaj üdvöskéje Calle 13, aki az év felfedezettje lett. A latin műfajok egy része már korábban is szerepelt a „nagy” Grammy-kiosztón, s a februári Los Angeles-i díjkiosztón is szerepelnek a legfontosabb spanyol és portugál nyelvű lemezek. Korábban Los Angeles vagy Miami adott otthont a Latin Grammy díjkiosztó ceremóniájának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik