Élet-Stílus

Veszélyes hulladékot gyűjtenek Miskolcon

A tavalyi évhez hasonlóan ismét begyűjtik a veszélyesnek számító hulladékot a lakosságtól Miskolcon: az akció pénteken kezdődik és november 21-ig tart - közölte a miskolci városháza szóvivője.

A következő hetekben Miskolcon a kijelölt gyűjtőhelyeken mindenkinek lehetősége nyílik a háztartásban keletkezett különféle hulladékok díjmentes lerakására – mondta Veres László. A szárazelemek, ólomakkumulátorok, az elektronikai hulladékok, a gumiabroncsok, a háztartási vegyszerek maradványai, valamint a lejárt szavatosságú gyógyszerek tartoznak a legveszélyesebb hulladékok közé, de az akció során várják a kiégett izzókat és fénycsöveket is.

A hulladékok begyűjtésére konténereket, illetve tárolóedényeket helyeznek ki. A város hat pontján lehet majd leadni a szemetet, először Miskolc Dél-Kilián városrészében, majd a Győri kapuban, utána Hejőcsabán, a Ládi-fatelepnél, a Martin-kertvárosban és végül Miskolctapolcán – részletezte a szóvivő.

Veres László beszámolt arról, hogy a veszélyes hulladékok megfelelő begyűjtését civil szervezetek és az önkormányzat munkatársai is segítik, akik az akció során reggel 8-tól délután 5-ig várják a gyűjtőhelyeken a borsodi megyeszékhely lakóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik