Élet-Stílus

Tavasszal átadhatják az etyeki filmstúdiót

2007 tavaszára készülhet el az Etyeken épülő Korda Sándor Filmstúdió. A létesítmény teljes kihasználtság mellett 1000- 1200 embert foglalkoztat majd, munkaalkalmat teremtve a község és a környék lakóinak is.

Krisán László ügyvezető tájékoztatása szerint már végeztek a földmunkákkal, kiépítették a területen az infrastruktúrát, és elkészült a falut elkerülő út is. A stúdió az egykori honvédségi bázis 15-16 hektáros területén, panorámás vidéken, szőlőtáblák és a falu között meghúzódó területen épül fel várhatóan 2007 tavaszára.

Az Andrew G. Vajna Amerikában élő producer és Demján Sándor üzletember közös vállalkozásában épülő, a 21. század műszaki és művészeti igényeinek megfelelő stúdióban a teszteléseket követően várhatóan májusban már dolgozhatnak is az első filmes stábok.

A modern létesítményben lesz egy több mint hatezer négyzetméternyi alapterületű műterem, amelynek nagymedencéje a víz alatti forgatásokat is lehetővé teszi. A filmstúdió nemcsak felszereltsége és a filmesek által igen kedvelt Budapesthez való közelsége miatt lesz versenyképes, hanem azért is, mert a magyar filmtörvény alapján húszszázalékos kedvezménnyel dolgozhatnak majd ott a filmes stábok. Ez várhatóan vonzó lesz a világ legnagyobb filmgyártói számára is – vélik a beruházók, akiknek a meglátása szerint a stúdióban évente várhatóan 500–600 millió euró értékben készítenek majd filmeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik