Élet-Stílus

Dzsesszfesztivál Szegeden

A kortárs dzsesszművészet legkiválóbb magyar és külföldi előadóinak muzsikáját hallgathatják a november 10-én kezdődő szegedi fesztivál vendégei.

A több évtizedes múltra visszatekintő fesztiválsorozat idei nyitókoncertjét Vukán György és zenekara adja november 10-én, pénteken este. A dzsessznapok idei sztárvendége David Murray lesz, akit a kritikusok jelenleg a világ egyik legjobb fekete szaxofonosának tartanak. A tenor- és szopránszaxofonosként elementáris erejű játékáról ismert művész saját együttesével lép föl november 10-én Szegeden.

A szegedi dzsesszfesztivál megőrizte hagyományát, azaz továbbra is bemutatkozási lehetőséget kínál kevésbé ismert, de tehetséges, később világhírűvé vált zenészeknek. Így idén november 11-én három norvég együttes (Supersilent, az In the Country és a Susanna and the Magical Orchestra) lép fel.

A fesztivál záró koncertjét a hetvenes évek rock-dzsessz fúziós időszakának legnépszerűbb lengyel együttese, az SBB adja. A duó két magyar zenésszel, Somló Tamással és Németh Gáborral áll színpadra szombaton éjfélkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik