Élet-Stílus

Ancelotti szerint Kaká a világ legjobbja

A világ legjobbjának nevezte a brazil Kakát az AC Milan vezetőedzője a belga Anderlecht 4-1-es legyőzése után. Sir Alex Ferguson, a Manchester trénere a Köbenhavntól elszenvedett vereség ellenére biztos abban, hogy a csapata továbbjut a csoportkörből.

A Milan együttese a szerda esti újabb győzelemmel gyakorlatilag biztosította továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből. A hatszoros BL-győztes olasz csapat jelenleg 10 ponttal vezeti a H csoportot négy forduló után, és mindössze egy pontra van szüksége a következő két mérkőzésen a biztos továbbjutáshoz. A belgák elleni győzelemben oroszlánrészt vállalt Kaká, aki egymaga három gólt lőtt a Juhász Rolanddal felálló Anderlechtnak.

„Szerintem jelen pillanatban ő a legkitűnőbb játékos a Földön. Egyszerűen és pontosan játszik” – mondta Carlo Ancelotti, a hazaiak vezetőedzője a mesterhármast elért játékosról. Az olasz edző hozzátette: „Nagyon jól kezdtünk, azonban a mérkőzés közepe felé lelassultunk, és többet kockáztattunk”.

A vendégcsapat szépítő találatát a magyar válogatott hátvédje, Juhász Roland szerezte, aki a második félidő elején fejelt a brazil Dida hálójába. Ezzel magyar játékos három év után szerzett ismét gólt a BL-ben.

Nem aggódik Ferguson

Története első győzelmét aratta a dán FC Köbenhavn a Bajnokok Ligájában, a Manchester United ellen, amely ezzel elveszítette idénybeli veretlenségét az elitligában.

„Ez az első győzelmünk a BL-ben, természetesen egy kis szerencse is szükségeltetett hozzá. Már régóta vártunk egy ilyen sikerre” – mondta Marcus Allbäck, a győztes gól szerzője (1-0), aki korábban megfordult Angliában az Aston Villa és az Everton együtteseiben is. „Még továbbjuthatunk. Jól játszottunk és volt egy kis szerencsénk is persze” – nyilatkozta Stale Solbakken, a hazaiak mestere a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Sokat birtokoltuk a labdát, és sok lehetőségünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de elhibáztuk a helyzeteinket. Aggodalomra azonban nincsen ok, a következő meccsünkön a Celtic ellen jobban kell koncentrálnunk, és akkor nyerni fogunk” – mondta Alex Ferguson, az angol sztárcsapat vezetőedzője, aki jövő hétfőn ünnepli manchesteri edzősködésének 20. évfordulóját. „Nem a szerdán mutatott játék miatt kell aggódnunk, hanem azért, hogy egy szöglet után kaptuk a gólt” – tette hozzá a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik