Élet-Stílus

Gregor Józsefet méltatta a The New York Times

Hatalmas ember volt hatalmas hanggal és lenyűgöző színészi képességgel - írta Gregor Józsefről a keddi The New York Times.

A múlt hét pénteken 66 éves korában súlyos betegség után elhunyt operaénekesről a lap úgy írt: igazi sztár volt Magyarországon, az 1970-es évek óta a magyar opera egyik meghatározó énekese volt olyan basszbariton szerepekben nyújtott teljesítményével, mint Sarastro (Varázsfuvola), Falstaff (Falstaff) és Mefisztó (Faust).

Markáns hangjával és erős szerepjátékával tiszteletet vívott ki az amerikai közönség körében, bár sohasem szerzett olyan hírnevet, mint hazájában, ahol a művészeknek adható legmagasabb kitüntetés, a Kossuth-díj birtokosa volt.

Gregor Józsefet november 3-án, péntek délután három órakor temetik a szegedi Belvárosi Temetőben. A művész búcsúztatásán részt vesz Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
Vasárnap este hét órakor gyászemlékezést tartanak a szegedi Dómban, ahol a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Verdi Requiem című operáját adja elő, amelynek basszus szerepét Gregor József több alkalommal is énekelte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik