Élet-Stílus

A mentőknél

Óriási munka várt az elmúlt napokban a mentőkre, az orvosokra, az ápló-személyzetre. A sebesültek elszállítása és ellátása nagy feladatot rótt mindazokra, akik emberbaráti kötelességüket teljesítették.
Megkérdeztük Oravecz főigazgatót, mi a helyzet a mentőknél.
Behívtuk valamennyi dolgozót, hogy el tudjuk végezni a munkánkat. Orvosaink azóta egyfolytában szolgálatban vannak. Mintegy 450-500 sebesültet részesítettünk elsősegélyben, szállítottunk kórházba. A Markó utca 22-ben, a mentők központjában olyan elsősegély-helyet létesítettünk, ahol fekvőbetegeket is el tudtunk helyezni. Az esetek zöme sebészeti eljárást igényelt, sokktalanítást, vérátömlesztést, kisebb műtéteket magunk hajtottuk végre.
Öt mentőkocsink ment tönkre, egy mentőkocsi telitalálatot kapott, a bennlévő két sérült, s a mentőorvos azonnal meghalt. Dr. Pusztai Magdolna mentőorvosunkat is lövés érte. Éppen ezért fordultunk a rádióhoz, mely tolmácsolta kérésünket: nyújtsanak szabad utat, segítséget a feladatukat végző mentőknek. Igen sokan fordulnak hozzánk, akik keresik hozzátartozóikat. Szükségesnek tartunk egy névnyilvántartó, felvilágosító irodát létrehozni, hogy a hozzánk fordulóknak válaszolni tudjunk.
Orvosi eskünkhöz híven mindenkit igyekeztünk segélyben részesíteni, a humanitás szellemét követve végezzük munkánkat – mondta befejezésül Oravecz doktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik