Élet-Stílus

NHL: formába lendült a címvédő

A Stanley-kupa-győztes Carolina négy vereséggel kezdte a szezont, mostanra azonban elkapta a fonalat: sorozatban harmadszor nyert, legutóbb idegenben kalapálta el a Tampa Bay együttesét.




NHL: formába lendült a címvédő 1

nhl.lap.hu

NHL: formába lendült a címvédő 1
NHL: formába lendült a címvédő 3

A Carolina bajnokhoz méltó módon intézte el a Tampa Bayt az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján, tetszetős akciókat vezetve, öt gólt hintve győzte le a 2004-es győztest. A házigazda kapuscserével is próbálkozott, de ahogy Marc Denis, úgy Johan Hölmqvist is kénytelen volt meghajolni a szélsebesen száguldó vendégek előtt.


Főleg Justin Williams volt elemében, a mostanáig csupán négy asszisztot jegyző 25 éves jobbszélső háromszor maga lőtte a hálóba a korongot, egyszer pedig előkészítőként jeleskedett. A házigazda erejéből mindössze a becsületgólra futotta, 2:13-mal a vége előtt Nyikita Alekszejev rondított bele Cam Ward makulátlan mérlegébe. A Carolina kapusa, aki nem mellékesen 34 hazai kísérletet hárított, így lecsúszott pályafutása első shutoutjáról.

A Vancouver három vereség után tudott újra győzni, a kanadai csapat hátrányból fordítva 2-1-re intézte el a tavalyi döntős Edmontont. Idegenben továbbra is hibátlan a Detroit (két mérkőzés, két győzelem a mérlege), amely keddre virradóra a duplázó Robert Lang vezetésével a Los Angales várát vette be. A Red Wingstől a nyáron a Rangers csapatához igazolt Brendan Shanahan újra betalált, már hét gólnál jár, ezzel vezeti a góllövőlistát, csapata pedig kétgólos sikert aratott a vendég New Jersey ellen.

NHL, alapszakasz, 13. játéknap:
New York Rangers-New Jersey Devils 4-2
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 1-5
New York Islanders-Nashville Predators 1-2 – büntetőkkel
Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 3-5
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 2-1
Los Angeles Kings-Detroit Red Wings 1-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik