Élet-Stílus

Októberben indul a Deutsche Telekom internetes televíziója

Biztossá vált, hogy a Deutsche Telekom (DT) hamarosan elindítja internetes televízióját. A kérdés most már csak az adás kezdetének időpontja, ám a jól értesültek már ezt is tudni vélik.

A kiszivárgott információk szerint idén október 17-én jelennek majd meg az DT IPTV-jének első képsorai a világhálón. A német konszern már gyakorlatilag minden tartalomszolgáltatójával megkötötte a megállapodást, így csak idő kérdése az internetes televízió műsorának elindítása.

A DT célja a T-Home nevű szolgáltatással a kedvezőtlen távközlési folyamatok megállítása. A vállalat negyedévente körülbelül félmillió vezetékes előfizetőt veszít.

A cég az internetes televízióprogramjának támogatására eddig több tízmillió eurót fordított, illetve különített el. A műsor színvonalasnak ígérkezik. Jó példa erre, hogy a T-Home-csomagban bárki az interneten keresztül követheti majd figyelemmel élőben a Bundesliga mérkőzéseit. Csak ennek a szerződésnek a megkötése évente 50 millió eurójába kerül a konszernnek. A szakkommentátor egyébként Franz Beckenbauer lesz.

A Deutsche Telekom egyébként az eredeti tervek szerint már idén július közepén elindította volna az internetes televízióját, azonban az alkalmazott Microsoft-szoftverek miatt számos fennakadás jelentkezett, és ezeket csak mostanra sikerült megnyugtató módon kiküszöbölni.

Kérdéses az is, hogy mekkora összeget fordít majd a vállalat az új szolgáltatás reklámozására. Kiszivárgott hírek szerint ez az összeg elérheti akár az 5 milliárd eurót is. Szintén problémát jelent, hogy a T-Home műsora egyelőre csak regionálisan lesz fogható, csak és kizárólag ott, ahol már kiépítették a DT új VDSL-hálózatát.

A csomag egyébként az internetes televízióból, 25 MBit/s-os maximális adatátviteli sebességű internet-hozzáférésből és vezetékes telefonvonalból áll. Ezt egészíti ki egy online videotéka és egy merevlemezes DVD-író. A T-Home Complete Basic csomag több mint 50 televízióadó műsorával 110 euróba kerül, míg a T-Home-csomag, amely a Bundesliga-közvetítéseket és más csatornák műsorait is tartalmazza, 140 eurót kóstál havonta.

A Spiegel német hírportál rámutatott ugyanakkor, hogy még a regionális jelző is túlzó a szolgáltatásra, hiszen VDSL-hálózatot a Deutsche Telekom eddig csupán Hamburgban, Münchenben és Berlinben épített ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik