Élet-Stílus

Nemzeti becsületünk ügye

admin
admin

2006. 10. 16. 19:33

Nehéz órákat él át az ország. E nehéz órákban megszólalt a nemzet lelkiismerete, de sajnos, szóhoz jutottak a zavartkeltés hangjai is. A becsületes, áldozatkész és jó szándékú fiatalok mellett, akiket türelmetlenné tett a demokratikus kibontakozás lassú menete s jogos követeléseiknek tüntetéssel adtak nyomatékot, nyílt ellenforradalmi elemek is kivonultak az utcára, hogy felfordulást, zavargást rendezzenek. Ezek az elemek súlyos károkat okoztak nemzeti ügyünknek, de nem tudták eltéríteni a helyes irányból azt a kezdeményezést, amelynek lényegével minden becsületes magyar hazafi egyetért. Megvalósult a nemzet követeléseinek egyik legfontosabbika, amelyik biztosítékot jelent számunkra, hogy a szocialista demokratizmusa összes egyéb feltételei teljesedni fognak Nagy Imre átvett az magyar korány vezetését.
Az a férfiú állott e nehéz órákban a korány élére, akinek 1953 júniusában meghirdetett programja megmutatta a kivezető utat – és nem csupán a mi számunkra – a sztálinizmus súlyos nehézségei közül; aki az első bátor és határozott lépést tette a törvénytelenségek gyökeres felszámolására és a szocialista törvényesség megszilárdítására; aki erélyes kézzel hozzálátott, hogy gazdasági életünk megbomlott egyensúlyát, elsősorban a magyar viszonyoknak megfelelő és célszerű mezőgazdasági politikával helyreállítsa, s aki Rákosi Mátyás restaurációs törekvéseinek legádázabb támadásai közepette sem rendült meg és következetesen kitartott az 1953 június program mellett…

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.