Élet-Stílus

Luxuskocsival a gyorshajtók ellen

Egyre több és egyre gyorsabb kocsi rohangál Európa útjain. Nem maradhatnak le a vadászok sem: a holland rendőrök újabb fegyvert vetnek be, hogy elcsípjék a gyorshajtókat.

Már meg sem lepődünk azon, hogy a holland rendőrség autóparkja is egy szupersportkocsival gazdagodott. A kocsit az ország egyetlen autógyártója, az immár a Forma–1-ben is vitézkedő Spyker ajándékozta a szerveknek. A kézzel gyártott C8 Spyder típusú gépben 400 lóerős Audi motor van, amivel 300-zal is lehet hajtani. Valószínűleg ezt a rendőrök, ha akarnák sem tudnák kipróbálni, mert a formás karosszériára egy ormótlan nagy fényhíd került.

Nemcsak a 4,2-es V8-as teszi különlegessé a holland kocsit, de az alumíniumból gyártott kasztni és a luxusszállókat idéző belső tér is.

Először talán a német autópályákon tűntek fel a rendőrségi Porschék, bivalyerős BMW-k, köztük a 300 lóerős M3-assal, vagy a TechArt által felspécizett 911-essel.

Aztán az olaszok is belehúztak, ők egy 500 lovas Gallardóval kergetik a száguldozókat. Nálunk sem esélytelenek a zsaruk az M1-esen, ők egy 225 lóerős Audi TT-vel veszik fel a kesztyűt, ha a Skoda Octavia RS kevés lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik