Élet-Stílus

Miskolc – A nehézipari forradalom

admin
admin

2006. 10. 15. 08:57

Az észak-magyaroroszági nagyvárosban, akárcsak a fővárosban, a munkásság és az egyetemi hallgatók együtt alakítják a forradalom menetét. A Nehézipari Műszaki Egyetem diákjai megválasztják küldötteiket az országos Diákparlamentbe. A 11 pontba megfogalmazott követeléseikből az egyetem vezetése jópárat azonnal teljesít, így eltörlik az orosz nyelv kötelező oktatását, és rehabilitálnak korábban kizárt hallgatókat.
Földvári Rudolf a megyei párttitkár utasítja beosztottjait, hogy hozzák nyilvánosságra a diákok pontjait, bár ő maga bizonyosan egyetért a követelésekkel, a párt azért óvatos. Elrendelik 180 lojális párttag felfegyverzését, azonban csak tizennyolcan jelentkeznek a felhívásra.

A munkások is szervezkedni kezdenek ők 17 pontban fogalmazzák meg követeléseiket, ezek elsősorban a munkakörülményke javítására vonatkozik. Két nappal későbbre pedig szabad pártnapot hirdetnek.

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • '56

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.