Élet-Stílus

Győr

admin
admin

2006. 10. 15. 14:49

A városban előző nap újjászerveződik az MDP, amelynek felhívása heves tüntetést vált ki. A tüntetés résztvevői antiszemita jelszavakat hangoztatnak és ellenkormány valamint önálló hadsereg felállítását követelik. A Győri Nemzeti Tanács így ezen a napon a nemzetőrség megerősítéséről dönt.

Országos rádió és sajtóiroda
A győri rádió Szabad Petőfi Rádió Győr néven folytatja adását. A műsort a balatonszabadi nagyadó munkástanácsával való együttműködésnek köszönhetően rövidhullámon is sugározzák, így az ország egész területén fogható. Szigethy Attila kezdeményezésére megalakul a Sajtó- és Tájékoztatási Iroda. A sajtóiroda feladata a nemzeti tanács által kiadandó rendeletek, közlemények megszövegezése, információk gyűjtése és továbbítása a tanács számára.

Vagongyár
Győrben a vagongyár munkásgyűlésén újjáválasztják a munkástanácsot. A nyilvánosság előtt szégyenítik meg azokat, akiket az ÁVH besúgóinak tartanak. Önkéntesekből gyári őrséget állítanak föl Grúber László vezetése alatt. A gyári őrséget a munkástanács részéről Fekete József felügyeli.

Küldöttség a fővárosba
A győri vagongyár munkástanácsa a nemzeti tanáccsal egyetértésben Török István (Győr) vezetésével küldöttséget indít Budapestre, hogy személyesen tisztázzák Nagy Imre szerepét az október 23-át követően meghozott rendkívüli intézkedésekben (szovjet csapatok behívása, statárium kihirdetése). A küldöttség nem jut be a Parlamentbe, Nagy Imre csak másnap fogadja őket.


vissza a címlapra
  • Címkék:
  • '56

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.