Élet-Stílus

Corvin köz

admin
admin

2006. 10. 11. 12:36

A politikai megoldás lassan bontakozik ki. Még több napig a fegyvereké a főszerep. A honvédelmi vezetés elrendeli, hogy a Kossuth Tüzér Iskolából egy osztag mentse fel Maléter ezredest a Kiliánban. A növendékek azonban egyszerűen nem teljesítik a parancsot, bár szovjet támogatást is kapnának.

Nagy Imre közbelép
A régi rendszerhez végletekig lojális Hodosán Imre őrnagy felajánlja, hogy a vezetése alatt álló kiskunhalasi ezreddel felszámolja a Corvin közi csoportot. Ezt azonban megtiltják neki. Ugyanúgy, ahogy a hajnalra az MDP katonai vezetői által kidolgozott felszámolási tervet is elvetik. Mivel Nagy Imre szigorúan megtiltja a katonai beavatkozást.

Kemény harcok az Üllői úton
Az Üllői úti Tátra mozinál a VIII. és IX. kerületi felkelők megtámadnak egy szovjet egységet. Mintegy 10 szovjet katona életét veszti.

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • '56

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.